Epoxy/Polyurethaan Case Study

Een echte wereld casestudy – alle voltooide foto’s zijn genomen 5 maanden na het in gebruik nemen.

Dit is de cafeteria, koffieshop en hoofdgang in het Franklin College, een  college in Grimsby en wordt gebruikt door de +3000 studenten en personeel .

Origineel enkele voedselstanden verbonden met een gang, is het deze zomer getransformeerd in een grotere, meer open ruimte waar studentebn niet enkel kunnen eten maar ook studeren in een minder formele omgeving dan een klaslokaal of een bibliotheek.  Het is nog steeds één van de hoofdgangen die verschillende delen van het gebouw met elkaar verbind, maar is nu getransformeerd in een centrale plaats voor communale en sociale interactie en om te studeren.

 De job vereiste een naadloze en slijtvaste vloer vloeroppervlakte die gemakkelijk schoon te maken is en een hedendaagse uitstraling zou geven aan het project. Aangezien de kosten ook een belangrijke factor waren werd er besloten om een meer kosteffectieve epoxy basis coat te plaatsen en te sealen met een slijtvaste polyurethaan sealer. De hoge niveaus van UV door ramen vanaf de vloer tot aan het plafond vereiste ook een fotostabiele polyurethaan.

De vloer is geprimed met EP 70 met EP 104 als basiscoat en gesealed met de APU 46 Matte Sealer in Antraciet. 

Naast zij fotostabiele kwaliteiten was APU 46 geselecteerd omdat het zeer resistent is tegen watergebaseerde oplossingen en verdunde zuren en alkalien. Het product is tevens zeer resistent tegen huishoudelijke schoonmaakproducten, sterk gekleurd voedsel, bier, rode wijn en coca-cola dus is ideaal voor deze situatie.  Het matte oppervlak reduceert het “spiegel-effect” van glanzende coatings. ideaal dus daar glans en allerhande sporen ongewenst zijn.

De foto’s in de gallerij tonen de foto’s van de voorbereiding van de ondergrond, applicatie van de primer, basiscoat en het gesealde oppervlak, zoals u zou verwachten.  Maar we hebben u ook de “hamer” getoond die de vloer minder dan 24 uur later ontvangen heeft wanneer de keuken monteurs arriveerden de dag na de vloer gesealed was. 

We wilden ook laten zien hoe goed het oppervlak de tand des tijds doorstaan heeft, dus alle afgewerkte foto’s zijn genomen toen de vloer reeds 5 maanden continu in gebruik was op dat moment.